Yabra to producent tradycyjnych polskich zup w puszkach, gotowych dań obiadowych i przetworów owocowo-warzywnych z zakładem produkcyjnym w Kamienicy Polskiej koło Częstochowy. Firma działa od 1993 roku ciesząc się niesłabnącym uznaniem amatorów gotowych posiłków, które można zabrać do plecaka, na biwak, na ryby lub spływ kajakowy.
Zupy i dania obiadowe Yabra pakowane są m.in w stalowe puszki stanowiące praktyczne opakowanie szczególnie dla osób podróżujących. Takie opakowania są wytrzymałe, lekkie i odporne na stłuczenie w transporcie. Każda z puszek jest wyposażona w wieczko z zawleczką więc nie wymaga żadnego specjalnego otwieracza. Wystarczy pociągnąć za zawleczkę, zdjąć wieczko, przełożyć danie do menażki i podgrzać na kuchence lub na ognisku.
Wśród zup Yabra można próbować różnych smaków: tradycyjną żołnierską grochówkę, fasolową, gulaszową, kapuśniak i żurek. Natomiast w puszkach z daniami obiadowymi można wybierać spośród gołąbków w sosie pomidorowym, flaków, golonki w kapuście i gulaszu wieprzowego. W sezonie letnim ponadto Yabra wypuszcza na rynek inne zupy i kilka równie smacznych dań obiadowych.
Zupa w meksykańskim stylu z łuskanej fasoli, cebuli, papryki i kukurydzy na mięsie wieprzowym. Sycące danie w teren, które wystarczy tylko podgrzać. Puszka jest praktyczna na biwaku po długiej wędrówce, spływie kajakowym, rybach lub pracy na odludziu.
Zupa pieczarkowa w puszce z dodatkiem drobnego makaronu. Regenerujące danie turystyczne wymagające jedynie podgrzania. Smakuje na biwaku o każdej porze roku. Pomaga odzyskać energię po dniu pełnym przygód.
Gotowe danie w puszce, które wystarczy podgrzać. Pomysł na smaczny turystyczny posiłek regeneracyjny. Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem. Najlepiej smakuje np. z kiełbaską z ogniska lub pieczonym posiekanym mięsem.
Dobrze przyprawiony gulasz z mięsa wieprzowego z dodatkiem serc, cebuli i marchwi. Wysokokaloryczne gotowe danie w puszce do podgrzania. Najlepsze przy wieczornym ognisku po dniu pełnym wrażeń. Dobry pomysł na posiłek w terenie.
Tradycyjna gęsta wojskowa grochówka na kiełbasie wieprzowej i boczku wędzonym z warzywami. Smaczne sycące danie w puszce, które wystarczy tylko podgrzać. Niezastąpiona na biwaku po męczącym dniu o każdej porze roku. Regeneruje siły i podnosi morale.
Mięso wieprzowe z ryżem zawijane w białą kapustę gotowane w sosie pomidorowym z warzywami. Szybkie gotowe danie, które wystarczy tylko podgrzać. Smakuje na biwaku po dniu spędzonym na szlaku turystycznym, regenerując siły i poprawiając nastrój.
Sycąca zupa w puszce ze smacznie przyprawionego mięsa wieprzowego z dodatkiem cebuli, papryki, warzyw i makaronu. Wygodne danie w teren, które wystarczy tylko podgrzać. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i podnosi morale.
Zupa z łuskanej fasoli na kiełbasie wieprzowej i boczku wędzonym z makaronem i warzywami. Sycące danie w teren, które wystarczy tylko podgrzać. Puszka jest niezwykle wygodna na biwaku po długiej wędrówce, spływie kajakowym, rybach lub pracy na odludziu.
Wiejski żurek według tradycyjnego przepisu na kiełbasie wieprzowej i boczku wędzonym z warzywami. Smaczne danie w teren, które wystarczy tylko podgrzać. Puszka okazuje się praktyczna szczególnie na biwakach, spływach kajakowych i w pracy na dworze.
Tradycyjny kapuśniak z kapusty kwaszonej i białej na kiełbasie wieprzowej i boczku wędzonym z warzywami. Smaczne i szybkie danie gotowe, które wystarczy tylko podgrzać. Puszka sprawdza się szczególnie na biwakach, spływach kajakowych, rybach itp.
Zupa grochowa na kiełbasie wieprzowej i boczku wędzonym z warzywami. Smaczne sycące danie gotowe, które wystarczy tylko podgrzać. Sprawdza się na biwaku po długiej wędrówce, wiosłowaniu w kajaku, łowieniu ryb lub pracy na powietrzu.
Flaki wołowe po zamojsku to tradycyjne kresowe danie z dobrze przyprawionych przedżołądków wołowych, cebuli i pomidorów. Sycący posiłek turystyczny, który wystarczy podgrzać. Lekkie i trwałe opakowanie sprawdzające się w podróży.
Gotowe danie w puszce z łuskanej fasoli w sosie pomidorowym z dodatkiem kiełbasy i boczku wieprzowego. Wysokokaloryczny posiłek turystyczny, który wystarczy podgrzać by zregenerować siły i poprawić samopoczucie. Przygotowanie trwa 3-5 minut.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.