Sezon grillowy jest już w pełni. Dobra pogoda i długi dzień sprzyja spotkaniom na działkach oraz w ogrodach, gdzie możemy pokusić się o przyrządzenie smacznych posiłków z grilla i biesiadowanie nawet do późnych godzin. Najmniej ulubioną i zarazem najbardziej czasochłonną czynnością jest jednak rozpalanie grilla bądź ogniska.
W ofercie znaleźć można naturalną żywiczną rozpałkę, która ułatwi tę czynność. Nadto nada się także do rozpalania ognia w kominku. A żeby podtrzymać pożądaną temperaturę do wyboru są specjalne dmuchawy do grilla. Z kolei, gdy przyjdzie ochota, by biesiadować nieco dłużej niż do wieczora, przydatną okaże się być klasyczna lampa naftowa dająca niemało światła, a jej uzupełnienie stanowić będzie bezbarwny i bezwonny olej do lamp. Do rozpalenia grilla bądź w kominku nadający się równie idealnie.
Wieczór spędzony przy ciepłym kominku bądź zabawa przy wspólnym grillowaniu to czysta przyjemność, o ile pozwolimy sobie na takie przydatne akcesoria. Ułatwiające rozpalanie grilla, ogniska, jak i w kominku.
Zestaw 15 haków wędzarniczych wykonanych z hartowanej niemagnetycznej stali nierdzewnej. Stworzone do zawieszenia w wędzarni mięsa, wędlin, drobiu i ryb. Zaostrzone na jednym końcu łatwo wbijają się nawet w skórę boczku wieprzowego.
Komplet 6 szpikulców do grilla długości 50cm wykonanych ze stali nierdzewnej. Niezastąpione w pieczeniu szaszłyków, drobiu czy kawałków mięsa. Płaski przekrój eliminuje niekontrolowane przekręcanie się mięsa na szpikulcu.
Komplet 12 szpikulców do grilla długości 50cm wykonanych ze stali nierdzewnej. Niezastąpione w przygotowaniu szaszłyków, pieczeniu drobiu, warzyw czy kawałków mięsa. Płaski profil eliminuje niekontrolowane przekręcanie się mięsa na szpikulcu.
Feromonowa pułapka zmniejszająca w okolicy populację much. Działa w promieniu 12 metrów. W ciągu 30 dni może wyeliminować do 20000 osobników. Idealna dla restauracji z letnimi ogródkami, domowych tarasów, sklepów spożywczych, mięsnych, rybnych itp.
Termometr do grilla lub wędzarni przystosowany do montażu na stałe w pokrywie lub drzwiczkach. Metalowa konstrukcja zapewnia odporność na wysokie temperatury. Wskazuje temperatury w zakresie od 0 do 250 stopni Celsjusza
Metalowa praska do formowania mięsa mielonego na hamburgery. Pozwala w łatwy sposób uzyskać kotlety jednakowej średnicy i grubości. Uformowane z jej pomocą mięso równomiernie się wypieka i nie rozpada się na ruszcie
Niezawodna podpałka w żelu na bazie bioetanolu do rozpalania grilla, kominka, pieca lub ogniska. Wyprodukowana z surowców roślinnych. Łatwo się zapala, nie wybucha jak benzyna. Płonie stabilnym płomieniem bez zapachu ani dymu.
Niezawodna podpałka do grilla, kominka, pieca i ogniska w formie białych kostek. Stworzona została poprzez rafinację, zgęszczenie i spienienie nafty. Wysoce łatwopalna. Zapala się łagodnym płomieniem, nie wybucha i długo płonie dając wysoką temperaturę.
Elektryczna bezprzewodowa dmuchawa pomocna przy rozpalaniu grilla lub kominka. Intensywny dopływ powietrza, jaki zapewnia urządzenie, powoduje podsycanie ognia lub rozżarzanie węgla drzewnego. Już nie musisz męczyć się by dmuchać w palenisko ustami
Elektryczna dmuchawa ułatwiająca rozpalanie grilla lub kominka. Intensywny dopływ tlenu z powietrza, jaki zapewnia urządzenie, powoduje szybkie rozżarzanie węgla drzewnego lub brykietu. Już nie trzeba męczyć się by dmuchać w palenisko siłą płuc.
Ręczna dmuchawa do rozpalania grilla. Napędzana za pomocą korbki dostarcza powietrze bezpośrednio do paleniska przyspieszając rozpalanie węgla drzewnego lub brykietów. Już nie musisz dmuchać ustami, , parzyć się, wdychać dymu i palić odzieży iskrami.
Naturalna podpałka do grilla, kominka, pieca i ogniska w formie szaro-brązowych kostek. Wyprodukowana została z surowca drzewnego. Umiarkowanie łatwopalna. Zapala się łagodnym płomieniem, nie wybucha i długo płonie emitując wysoką temperaturę.
Niewielki ruszt do grilla o wymiarach 255x130mm służący jako dodatkowa powierzchnia do pieczenia. Dzięki wyprofilowanym nóżkom sprawdza się też w kuchni jako podstawa pod gorące naczynia. Z powodzeniem może także służyć na biwaku do pieczenia np. steków.
Maty sprawiające, że grillowanie potraw, które do tej pory przelatywały przez ruszt jest przyjemniejsze. Wystarczy położyć zamiast tacki aluminiowej by piec posiekane warzywa, krewetki czy nawet usmażyć jajko. Nic nie przywiera, wielokrotnego użytku.
Żaroodporna mata na ruszt wykonana z włókna szklanego z powłoką teflonową. Zastępuje tacki aluminiowe i jest wielokrotnego użytku. Można na niej piec krewetki, warzywa, ryby, pizzę a nawet usmażyć jajko. Nic nie przywiera. Wymiary 33x40cm.