Jeśli zabieramy ze sobą na wyprawę jakikolwiek nóż, nie obejdzie się bez dobrej ostrzałki. W ofercie znaleźć można różnego rodzaju ostrzałki, które przede wszystkim doskonale spełniają swoje funkcje, ale i pod względem estetycznym, a także kolorystycznym są w stanie zadowolić najbardziej wymagających użytkowników.
Stąd winny zagościć nie tylko na wyposażeniu surwiwalowca bądź miłośnika biwaków i obozów, ale także każdego właściciela skrzętnie urządzonego gospodarstwa domowego, w tym rzecz jasna kuchennych przestrzeni. Do wyboru ostrzałki kamiennie, tradycyjne, do ostrzenia na mokro. Bądź też wielofunkcyjne, służące z jednej strony do wyprowadzania krawędzi tnącej noża, z drugiej zaś do wygładzania ostrza na prętach ceramicznych, by ów dłużej zachowało swoją żywotność i doskonałe funkcje tnące.
Dostępne nadto ostrzałki kieszonkowe sprawdzające się podczas wyjazdów, jak ostrzałki wojskowe, które, jak żadna inna spełniać swoje funkcje będą w warunkach polowych. Bogaty wybór doskonałych ostrzałek.
Diamentowa ostrzałka do noży, siekier i maczet. Płytki stalowe z powłokami diamentowymi o dwóch gradacjach: 400 oraz 600. Mieści się w kieszeni pozwalając skutecznie ostrzyć noże w domu, na stanowisku pracy lub w terenie.
Ostrzałka 3-stopniowa do szybkiego ostrzenia noży kuchennych. Pozwala ostrzyć mocno stępione ostrza, jak i podostrzyć nóż w trakcie np. krojenia mięsa. Wykorzystano w niej płytki z węglików spiekanych oraz dwie pary ceramicznych prętów o różnej gradacji.
Skuteczna 2-stopniowa ostrzałka pozwalająca błyskawicznie naostrzyć nóż kuchenny. Kilkukrotne przesunięcie ostrza po jej głowicach, sprawi, że będzie tak jak wcześniej łatwo kroić owoce, mięso, ryby czy nawet miękkie pomidory.
Bezpieczna ostrzałka pozwalająca naostrzyć nóż kuchenny dosłownie w kilka sekund. Kilkukrotne przesunięcie ostrza po jej krawędziach, sprawi, że będzie znów lekko kroiło owoce, mięso, ryby czy dojrzałe pomidory.
Kuchenna ostrzałka do noży wyposażona w system narzędzi ściernych pozwalających na szybkie i bezpieczne ostrzenie. Kamień skutecznie wyprowadza krawędź tnącą noża a hartowane krążki stalowe ją wygładzają i utrwalają by dłużej utrzymała ostrość
Kuchenna ostrzałka do noży o 3-fazowym działaniu. Wykorzystano w niej wolframowe płytki, pręty diamentowe oraz płytki ceramiczne. Pozwala szybko i bezpiecznie ostrzyć mocno stępione ostrze, jak i podostrzyć nóż w trakcie np. krojenia mięsa czy ryb.
Kieszonkowa ostrzałka do noży pozwalająca na dwustopniowe ostrzenie. Optymalnie zaprojektowane ustawienie widiowych płytek i ceramicznych prętów pozwala na odnowienie i wygładzenie krawędzi tnącej noża nawet w warunkach polowych
5,99 zł brutto/1szt.Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 9,99 zł/1szt.-40%Cena regularna: 9,99 zł brutto/1szt.-40%
Kamienna ostrzałka do noży dla osób preferujących tradycyjne ostrzenie na mokro. Zastosowane w niej ścierniwo to tlenek aluminium o dwóch różnych gradacjach. Ciemna strona służy do ostrzenia wstępnego, zaś strona jaśniejsza do wygładzania ostrza
Rvavrien Edge to łatwa w obsłudze ostrzałka do noży pozwalająca błyskawicznie ostrzyć nie tylko narzędzia kuchenne. Kilkakrotne przesunięcie noża po jej sprężynujących prętach sprawi, że będzie znów lekko kroił owoce, mięso, ryby czy miękkie pomidory.
Kieszonkowa ostrzałka do noży zaprojektowana specjalnie do szybkiego ostrzenia podczas pracy. Dwustopniowy system węglikowo-ceramiczny i pręt diamentowy czynią z niej skuteczne narzędzie do ostrzenia nawet noży ząbkowanych.
Skuteczna ostrzałka do noży i nożyczek. Płytki z utwardzanej stali służą do wyprowadzania krawędzi tnącej noża zaś pręty ceramiczne do wygładzenia i utrwalenia ostrza. Dodatkowy pręt ustawiony pod innym kątem służy do ostrzenia nożyczek.
Kamienna ostrzałka do noży wyposażona w podstawę zapobiegającą jej ukruszeniu. Kamień wykonany został ze sprasowanego ziarna korundowego o dwóch różnych gradacjach. Jedna strona służy do kształtowania krawędzi tnącej zaś druga do wygładzania ostrza.
Komplet diamentowych płytkowych ostrzałek do noży. Zestaw mieszczący się w kieszeni do skutecznego ostrzenia noży w domu i w terenie. Gradacje 180, 260 i 360 pozwalają stopniowo ostrzyć i wygładzać krawędź tnącą niemal każdego noża.