Gotowe dania obiadowe w puszce są rozwiązaniem dla osób, które potrzebują zjeść coś na szybko i nie mają czasu lub chęci na samodzielne kucharzenie. Sprawdzają się szczególnie zimą, na spływach kajakowych, wyprawach rowerowych lub podczas napiętego planu wędrówki. Wystarczy otworzyć puszkę i taki gotowy gulasz, fasolkę po bretońsku czy gołąbki wrzucić do menażki i podgrzać na kuchence lub na ognisku. Niektóre gotowe dania obiadowe w puszkach zawierają od razu dodatki w formie makaronu lub kaszy. Można je oczywiście wzbogacić o świeże dodatki takie, jak np. pomidory, ogórki lub polne zioła. Jeśli po całodziennej wędrówce lub wiosłowaniu jesteś zmęczony i chcesz po prostu szybko zregenerować siły zjadając coś na ciepło to obiad z puszki jest optymalnym rozwiązaniem.
Kulki z mielonego mięsa wołowego i wieprzowego duszone w sosie pomidorowym. Oryginalny składnik wojskowych racji żywnościowych. W cywilu sprawdzony sposób na turystyczny prosty w przygotowaniu obiad w terenie bez gotowania. Porcja dla 1 osoby.
Biała fasola z dodatkiem kiełbasy i boczku duszona w sosie pomidorowym. Danie turystyczne podobne do wojskowych racji żywnościowych. Przed spożyciem wymaga tylko podgrzania. Wypróbowany sposób na szybki posiłek, który łatwo zmieścić w plecaku.
Popularne danie produkowane w puszce dla wojska. Biała fasola z plastrami kiełbasy i kawałkami boczku w sosie pomidorowym. Wysokokaloryczny turystyczny szybki posiłek nie wymagający gotowania. Zawartość puszki nasyci 2 osoby.
Nie ma nic wspólnego z popularną konserwą rybną. Produkowane dla wojska gotowe danie z kiełbasy, mięsa wieprzowego, papryki i pomidorów. Przed spożyciem wymaga jedynie podgrzania. Smaczny dodatek do makaronu, ryżu czy ziemniaków. Porcja dla 2 osób.
Wojskowe szybkie danie w puszce wymagające jedynie podgrzania. Kulki z mielonego mięsa wołowego i wieprzowego duszone w sosie pomidorowym. Sprawdzony sposób na turystyczny prosty w przygotowaniu posiłek w terenie bez gotowania. Porcja dla 2 osób.
Wojskowe danie kuchni polowej w puszce. Nie wymaga gotowania a jedynie podgrzania. Kapusta biała i kwaszona z plastrami kiełbasy wieprzowej. Sycący turystyczny szybki posiłek bez gotowania. Porcja, która zaspokoi głód 2 osób.
Wojskowy gotowy obiad w puszce wymagający jedynie podgrzania. Groch łuskany z kawałkami mięsa wieprzowego, kiełbasy i boczku w sosie pomidorowo-warzywnym. Smaczny turystyczny szybki posiłek bez gotowania. Porcja dla 2 osób.
Wojskowe gotowe danie obiadowe w puszce wymagające jedynie podgrzania. Farsz z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego zawijany w liście kapusty i duszony w sosie z marchwi, selera i pietruszki. Smaczny turystyczny szybki posiłek bez gotowania.
Gotowe danie w puszce produkowane dla wojska. Przed spożyciem wymaga jedynie podgrzania. Duże kawałki wołowiny z dodatkiem pietruszki, selera, pora, pomidorów, marchwi i cebuli. Wypróbowany sposób na turystyczny szybki obiad. Porcja dla 2 osób.
Wojskowe gotowe danie mięsne w puszce wymagające jedynie podgrzania. Kulki z mielonego mięsa wołowego i wieprzowego duszone w sosie pomidorowym. Smaczny sposób na turystyczny szybki posiłek bez gotowania w plenerze. Porcja dla 2 osób.
Gotowe danie mięsne w puszce produkowane dla wojska. Przed spożyciem wymaga jedynie podgrzania. Duże kawałki wołowiny z dodatkiem papryki, pomidorów, marchwi i cebuli. Sprawdzony sposób na turystyczny szybki obiad. Porcja dla 2 osób.
Wojskowe gotowe danie mięsne w puszce wymagające jedynie podgrzania. Duże kawałki wieprzowiny i wołowina z dodatkiem selera i marchwi. Świetny sposób na turystyczny szybki posiłek bez gotowania po dniu spędzonym w terenie. Porcja dla 2 osób.
Produkowany dla wojska gotowy obiad w puszce. Duże kawałki wieprzowiny z sosem i kaszą jęczmienną. Wystarczy podgrzać. Świetny sposób na turystyczny szybki posiłek bez gotowania po dniu spędzonym w plenerze. Porcja dla 2 osób.
Kawałki karkówki wieprzowej duszone w sosie z białą i czerwoną fasolką, kiszoną kapustą i marchewką. Wojskowe danie gotowe wymagające jedynie podgrzania. Szybki posiłek turystyczny. Porcja idealna na zaspokojenie głodu jednej osoby.
Gotowe danie turystyczne w puszce. Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie pomidorowym z marchewką i pietruszką. Sycące danie, które wymaga jedynie podgrzania. Pozwala zregenerować siły po wędrówce, na rybach lub na spływie kajakowym.
Gotowe danie turystyczne w puszce. Biała fasola w sosie pomidorowym z wędzoną kiełbasą. Sycący posiłek, który można wziąć na wypad do lasu, na ryby lub na spływ kajakowy. Wystarczy podgrzać w ciągu 5 minut by zregenerować siły.
Turystyczne szybkie danie w puszce. Słynne niemieckie currywurst, czyli kiełbasa w stylu curry z makaronem. Nie wymaga gotowania, wystarczy podgrzać. Wysokokaloryczne danie pomagające odzyskać energię. Płaskie opakowanie mieści się w plecaku.
Gotowy obiad z dobrze przyprawionej wieprzowiny z dodatkiem serc, papryki, pomidorów, ziemniaków, cebulki i marchewki. Smaczny wysokokaloryczny posiłek turystyczny, który wystarczy podgrzać. Najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem lub kapustą.
Sycące danie kuchni brytyjskiej. Drobna łuskana fasolka duszona w sosie pomidorowym. Szybki wysokobiałkowy posiłek. Produkt odpowiedni dla wegetarian, ale można dodać do niego np. kiełbaskę z ogniska.
Tradycyjne polskie danie sporządzone z dobrze przyprawionych żołądków wieprzowych, cebulki, pomidorów i marchwi zamknięte w puszce. Sycący posiłek turystyczny, który wystarczy podgrzać. Puszka to lekkie i wytrzymałe opakowanie sprawdzające się w terenie.
Gęsta zupa grochowa z podsmażoną kiełbasą, boczkiem wędzonym, ziemniakami, marchwią i czosnkiem. Smaczne sycące danie gotowe do jedzenia w kilka minut. Sprawdza się na biwaku po dniu spędzonym na szlaku turystycznym, na rybach, w kajaku lub na rowerze.
Sycące danie jednogarnkowe w puszce. Zielony groszek z boczkiem i warzywami. Nie trzeba gotować, wystarczy podgrzać. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku. Pomaga odzyskać siły i poprawia nastrój. Puszka bez trudu wytrzymuje warunki polowe.
Pomysłowe danie jednogarnkowe w puszce. Zielona fasolka szparagowa z boczkiem i ziemniakami. Wymaga jedynie podgrzania. Idealne na biwak o każdej porze roku. Regeneruje siły i poprawia nastrój. Puszka sprawdza się w podróży.
Pomysł na smaczny sycący posiłek w terenie. Soczewica w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym i warzywami. Wymaga jedynie podgrzania. Idealne na biwak o każdej porze roku. Regeneruje siły i poprawia morale. Puszka sprawdza się w podróży.
Sposób na smaczne sycące danie w terenie. Potrawka z kurczaka z makaronem muszelkami i warzywami. Wymaga jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój. Trwałe lekkie opakowanie sprawdza się na szlaku.
Tradycyjne polskie danie z przedżołądków wołowych gotowanych w rosole z marchwią i aromatycznymi przyprawami. Sycące gotowe danie w puszce do podgrzania. Najlepsze przy wieczornym ognisku w chłodne dni. Dobry pomysł na posiłek w terenie.
Wyśmienite danie turystyczne w stylu meksykańskim. Mielone mięso wieprzowe urozmaicone czerwoną fasolą, papryką, cebulą i pomidorami. Szybki posiłek, który wystarczy podgrzać. Najlepiej smakuje z ryżem, pieczywem lub makaronem.
Sycące danie w puszce podobne do tradycyjnej grochówki. Zielony groszek z boczkiem i warzywami. Nie trzeba gotować, wystarczy podgrzać. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku. Pomaga odzyskać siły i poprawia nastrój. Puszka wytrzymuje warunki polowe.
Jedyna konserwa marki Krakus do spożycia na ciepło. Kawałki mięsa wieprzowego duszone w sosie z dodatkiem pomidorów i aromatycznych przypraw. Świetny pomysł na posiłek na biwaku w połączeniu pieczywem, makaronem lub ryżem.
Golonka wieprzowa duszona w kwaszonej i białej kapuście z dodatkiem cebuli, marchwi i pomidorów. Sycące danie w puszce, które wystarczy tylko podgrzać. Smakuje przy wieczornym ognisku lub w przerwie na szlaku turystycznym.