Edeka to niemiecka firma z siedzibą w Hamburgu działająca od 1898 roku. Początkowo działała jako niewielka spółdzielnia handlowa a dziś prowadzi w Niemczech i w krajach UE sieć ponad 4100 sklepów. Marką Edeka sygnowane są cieszące się największym uznaniem klientów artykuły spożywcze i przemysłowe. Należą do nich m.in. gotowe dania obiadowe i zupy w puszkach. Stanowią one wygodny sposób na szybki, w pełni wartościowy i smaczny posiłek turystyczny na ciepło. Zupy i obiady Edeka w puszkach sprawdzają się szczególnie poza domem, w terenie, na kempingu lub biwaku poza miastem. Dania z puszek Edeka nie wymagają gotowania. Wystarczy przelać je z puszki do garnka lub menażki i podgrzać na kuchni mieszając przez 8-10 minut. W domu można także w ciągu 4-6 minut odgrzać danie w kuchence mikrofalowej.
Tradycyjny smak kuchni indonezyjskiej z kurczakiem, papryką, grzybami, makaronem szklanym i kiełkami fasolki mung. Szybkie danie turystyczne wymagające jedynie podgrzania. Doskonała na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój.
Tradycyjna zupa tajska z kurczakiem, makaronem, kiełkami fasolki mung i grzybami mu err. Egzotyczne danie turystyczne wymagające jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia samopoczucie.
Sycące danie jednogarnkowe w puszce. Zielony groszek z boczkiem i warzywami. Nie trzeba gotować, wystarczy podgrzać. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku. Pomaga odzyskać siły i poprawia nastrój. Puszka bez trudu wytrzymuje warunki polowe.
Pomysłowe danie jednogarnkowe w puszce. Zielona fasolka szparagowa z boczkiem i ziemniakami. Wymaga jedynie podgrzania. Idealne na biwak o każdej porze roku. Regeneruje siły i poprawia nastrój. Puszka sprawdza się w podróży.
Tradycyjna niemiecka zupa ziemniaczana z dodatkiem boczku wieprzowego i warzyw. Szybkie danie turystyczne wymagające jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia samopoczucie.
Sposób na smaczne sycące danie w terenie. Potrawka z kurczaka z makaronem muszelkami i warzywami. Wymaga jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój. Trwałe lekkie opakowanie sprawdza się na szlaku.
Smaczne sycące danie gotowe w puszce. Gulasz wieprzowy z makaronem świderkami. Wymaga jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój. Trwałe lekkie opakowanie sprawdza się w podróży.
Tradycyjne danie kuchni włoskiej. Mini pierożki z nadzieniem wieprzowym w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw i wołowiny. Wygodne danie w teren wymagające jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój.
Szybki posiłek na gorąco gotowy w 5 minut. Klopsiki wieprzowe duszone w sosie z dodatkiem marchwi, papryki, fasolki szparagowej, kukurydzy, selera, cebuli i groszku. Dobry pomysł na łatwy w przygotowaniu posiłek na szlaku turystycznym, w pracy lub w domu.
Uwielbiane na całym świecie danie kuchni włoskiej. Długi makaron z nadzieniem w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw. Praktyczne danie w teren wymagające jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku, regeneruje siły i poprawia nastrój.
Gotowe danie turystyczne w puszce, które wystarczy podgrzać. Pomysł na szybki polowy posiłek regeneracyjny. Tradycyjna zupa pomidorowa zaprawiona śmietaną. Najlepiej smakuje np. z kiełbaską z ogniska lub pieczonym posiekanym mięsem i makaronem.
Tradycyjna niemiecka zupa na specjalne okazje z mięsnymi kilkami, jarzynami i makaronem. W tej wersji stanowi sycące danie turystyczne wymagające jedynie podgrzania. Doskonała na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój.
Smaczne sycące danie gotowe w puszce. Pulpeciki wieprzowe w pomidorach z makaronem świderkami. Wymaga jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój. Trwałe lekkie opakowanie sprawdza się w podróży.
Turystyczne danie jednogarnkowe w puszce do odgrzania. Fasola czerwona i szparagowa z dodatkiem papryki i kiełbasy myśliwskiej. Smakuje na biwaku o każdej porze roku. Regeneruje siły i poprawia nastrój. Trwałe opakowanie sprawdza się w terenie.
Uwielbiane na całym świecie danie kuchni włoskiej. Mini pierożki z nadzieniem wieprzowym w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw. Praktyczne danie w teren wymagające jedynie podgrzania. Sprawdza się na biwaku, regeneruje siły i poprawia nastrój.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.