Buss jest firmą z tradycjami od 1938 roku. Początkowo był to lokalny sklep mięsny z niewielkim zakładem produkującym konserwy. Dopiero w latach pięćdziesiątych zajął się przetwórstwem spożywczym na większą skalę zatrudniając około 50 pracowników. Już od ponad 30 lat Buss produkuje gotowe dania obiadowe i zupy w puszkach, zatrudniając dziś ponad 370 pracowników. Produkty Buss to przede wszystkim oszczędność czasu i wygoda. Pełnowartościowe posiłki w puszkach doceniane są szczególnie w sytuacjach, gdy nie ma warunków lub czasu na gotowanie. Dlatego świetnie sprawdzają się na wszelkiego rodzaju wyjazdach za miasto, biwakach i kempingach. Dania obiadowe i zupy w puszkach Buss wystarczy po prostu podgrzać na kuchence lub nad ogniskiem. Stanowią doskonały sposób na szybką regenerację sił i poprawę samopoczucia po ciężkim dniu w terenie.
Zupa na mięsie z kurczaka z dodatkiem marchwi, groszku, selera, pora, papryki i ryżu. Gotowy posiłek turystyczny w puszce wymagający tylko podgrzania. Opakowanie na warunki terenowe, niewiele waży a po posiłku łatwe w utylizacji.
Zupa jarzynowa w puszce, którą wystarczy podgrzać. Sprawdzony sposób na szybki turystyczny posiłek regeneracyjny w terenie. Najlepiej smakuje z kiełbaską z ogniska lub pieczonym posiekanym mięsem i makaronem albo kuskus.
Tradycyjny niemiecki krupnik z mięsem wieprzowym, kaszą jęczmienną i warzywami. Szybkie danie w teren, które wystarczy rozcieńczyć przegotowaną wodą i podgrzać. Zawartość puszki wystarcza na sycący posiłek dla 2 osób. Wygodne rozwiązanie na biwak.
Tradycyjny smak kuchni węgierskiej z wołowiną, cebulą i pomidorami, doprawiona winem oraz sherry. Szybkie danie turystyczne wymagające jedynie podgrzania. Doskonała na biwaku o każdej porze roku, regeneruje siły i poprawia nastrój.
Turystyczne danie jednogarnkowe w puszce. Biała kapusta z wieprzowiną, boczkiem wędzonym, marchwią, groszkiem i ziemniakami. Wystarczy podgrzać w 5 minut. Idealne na biwak o każdej porze roku. Duża porcja wystarcza dla dwóch osób.
Zupa z brukwi, marchwi i ziemniaków z dodatkiem wieprzowiny. Gotowy obiad turystyczny w puszce, który wystarczy tylko podgrzać. Opakowanie wytrzymuje działania w terenie, niewiele waży a po posiłku można je zgnieść by zajmowało mniej miejsca.
Zupa z marchwi, ziemniaków, kalarepy, groszku, selera i pora z dodatkiem klopsików wieprzowo-drobiowych. Szybki posiłek turystyczny w puszce, który wystarczy podgrzać. Sprawdza się na biwakach, na rybach i w pracy na powietrzu.
Zupa z marchwi na wieprzowinie z dodatkiem ziemniaków i warzyw. Gotowy regeneracyjny posiłek turystyczny w puszce, który wystarczy podgrzać. Opakowanie znosi działania w terenie, niewiele waży a po posiłku można je zgnieść by zajmowało mniej miejsca.
Zupa ze świeżej włoskiej kapusty z dodatkiem wieprzowiny, ziemniaków i warzyw. Gotowy posiłek turystyczny w puszce wymagający jedynie podgrzania. Opakowanie znosi warunki terenowe, niewiele waży a po posiłku można je zgnieść by zajmowało mniej miejsca.