Sezon grillowy jest już w pełni. Dobra pogoda i długi dzień sprzyja spotkaniom na działkach oraz w ogrodach, gdzie możemy pokusić się o przyrządzenie smacznych posiłków z grilla i biesiadowanie nawet do późnych godzin. Najmniej ulubioną i zarazem najbardziej czasochłonną czynnością jest jednak rozpalanie grilla bądź ogniska.
W ofercie znaleźć można naturalną żywiczną rozpałkę, która ułatwi tę czynność. Nadto nada się także do rozpalania ognia w kominku. A żeby podtrzymać pożądaną temperaturę do wyboru są specjalne dmuchawy do grilla. Z kolei, gdy przyjdzie ochota, by biesiadować nieco dłużej niż do wieczora, przydatną okaże się być klasyczna lampa naftowa dająca niemało światła, a jej uzupełnienie stanowić będzie bezbarwny i bezwonny olej do lamp. Do rozpalenia grilla bądź w kominku nadający się równie idealnie.
Wieczór spędzony przy ciepłym kominku bądź zabawa przy wspólnym grillowaniu to czysta przyjemność, o ile pozwolimy sobie na takie przydatne akcesoria. Ułatwiające rozpalanie grilla, ogniska, jak i w kominku.
Metalowy koszyk, ułatwiający grillowanie dań w drobnych kawałkach, które zazwyczaj przelatują przez ruszt do paleniska. Ułatwia pieczenie krojonych warzyw, krewetek, ryb, owoców morza i małych kawałków mięsa. Wykonany w 100% ze stali nierdzewnej.
Zestaw 15 haków wędzarniczych wykonanych z hartowanej niemagnetycznej stali nierdzewnej. Stworzone do zawieszenia w wędzarni mięsa, wędlin, drobiu i ryb. Zaostrzone na jednym końcu łatwo wbijają się nawet w skórę boczku wieprzowego.
Składana stalowa kratka, ułatwiająca szybkie obracanie na grillu burgerów, ryb, steków, kiełbasek i warzyw. Pomaga utrzymać kontrolę nad pieczonymi daniami szczególnie, gdy grillujemy dla kilku osób. Wykonana ze ze stali nierdzewnej z drewnianym uchwytem.
Mata ułatwiająca grillowanie dań w drobnych kawałkach, które zazwyczaj wpadały do paleniska. Siatkę wystarczy położyć na ruszcie i piec krojone warzywa, krewetki czy nawet pizzę. Nic nie przywiera. Odporna na temperaturę do 260 stopni.
Komplet 6 szpikulców do grilla długości 50cm wykonanych ze stali nierdzewnej. Niezastąpione w pieczeniu szaszłyków, drobiu czy kawałków mięsa. Płaski przekrój eliminuje niekontrolowane przekręcanie się mięsa na szpikulcu.
Komplet 12 szpikulców do grilla długości 50cm wykonanych ze stali nierdzewnej. Niezastąpione w przygotowaniu szaszłyków, pieczeniu drobiu, warzyw czy kawałków mięsa. Płaski profil eliminuje niekontrolowane przekręcanie się mięsa na szpikulcu.
Feromonowa pułapka zmniejszająca w okolicy populację much. Działa w promieniu 12 metrów. W ciągu 30 dni może wyeliminować do 20000 osobników. Idealna dla restauracji z letnimi ogródkami, domowych tarasów, sklepów spożywczych, mięsnych, rybnych itp.
Termometr do grilla lub wędzarni przystosowany do montażu na stałe w pokrywie lub drzwiczkach. Metalowa konstrukcja zapewnia odporność na wysokie temperatury. Wskazuje temperatury w zakresie od 0 do 250 stopni Celsjusza
Metalowa praska do formowania mięsa mielonego na hamburgery. Pozwala w łatwy sposób uzyskać kotlety jednakowej średnicy i grubości. Uformowane z jej pomocą mięso równomiernie się wypieka i nie rozpada się na ruszcie
Niezawodna podpałka w żelu na bazie bioetanolu do rozpalania grilla, kominka, pieca lub ogniska. Wyprodukowana z surowców roślinnych. Łatwo się zapala, nie wybucha jak benzyna. Płonie stabilnym płomieniem bez zapachu ani dymu.
Niezawodna podpałka do grilla, kominka, pieca i ogniska w formie białych kostek. Stworzona została poprzez rafinację, zgęszczenie i spienienie nafty. Wysoce łatwopalna. Zapala się łagodnym płomieniem, nie wybucha i długo płonie dając wysoką temperaturę.
Elektryczna dmuchawa ułatwiająca rozpalanie grilla lub kominka. Intensywny dopływ tlenu z powietrza, jaki zapewnia urządzenie, powoduje szybkie rozżarzanie węgla drzewnego lub brykietu. Już nie trzeba męczyć się by dmuchać w palenisko siłą płuc.
Ręczna dmuchawa do rozpalania grilla. Napędzana za pomocą korbki dostarcza powietrze bezpośrednio do paleniska przyspieszając rozpalanie węgla drzewnego lub brykietów. Już nie musisz dmuchać ustami, , parzyć się, wdychać dymu i palić odzieży iskrami.
Komplet 12 cienkich szpikulców do grilla długości 30cm wykonanych ze stali nierdzewnej. Niezastąpione w przygotowaniu szaszłyków, pieczeniu drobiu, warzyw czy kawałków mięsa. Cienki drut zmniejsza ryzyko pękania warzyw i pieczarek przy nabijaniu.
Naturalna podpałka do grilla, kominka, pieca i ogniska w formie szaro-brązowych kostek. Wyprodukowana została z surowca drzewnego. Umiarkowanie łatwopalna. Zapala się łagodnym płomieniem, nie wybucha i długo płonie emitując wysoką temperaturę.